Over
Sevilla

Alles over Sevilla

taal-en-cultuur-in-sevilla
Taal en cultuur in Sevilla
Sevilla, de prachtige Andalusische...
fietsen-in-sevilla
Fietsen in Sevilla
Fietsen in Sevilla, een fantastisch...
Paarden op de feria van Sevilla
De feria van Sevilla
In april vindt er in Sevilla...
semana-santa-in-sevilla
Semana Santa in Sevilla
Semana Santa is een intens...

Sevilla is een adembenemend mooie stad.

In de architectuur van Sevilla zijn de beschavingen terug te vinden van degenen die de stad hebben bewoond, met een zeer belangrijke monumentale rijkdom aan invloeden van Romeinen, Visigoten, Arabieren, Europese bewegingen, rationalisme, modernisme en Andalusisch regionalisme.

Stijlen zoals gotisch, mudejar, renaissance, barok, neoclassicisme en romantiek zijn ruim vertegenwoordigd in het historisch-artistieke erfgoed van Sevilla.

Het oude centrum is het grootste in Spanje en samen met die van Venetië en Genua, één van de drie grootste in heel Europa.

Het monumentale erfgoed en de verschillende schilderachtige en culturele plekken vormen het tot een stad die nationaal en internationaal toerisme ontvangt.

De meest bekende monumenten zijn de Kathedraal met de Giralda, het Alcázar, het Archivo de Indias en de Torre del Oro, waarvan de eerste drie in 1987 zijn uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.

Met ongeveer 300 dagen zon per jaar is het klimaat één van de attracties van Sevilla. In het voorjaar geurt de stad heerlijk naar het aroma van de oranjebloesem (azahar). In Sevilla staan maar liefst ca. 40.000 sinaasappelbomen, wat voor ruim 5 miljoen kilo sinaasappels zorgt. La naranja amarga (bittere sinaasappel) wordt oorspronkelijk gebruikt voor het maken van o.a. mermelada, maar sinds kort worden ze ook gebruikt voor het opwekken van schone energie.

De Semana Santa (Pasen) en de Feria de Sevilla in april, de flamenco, de onvergelijkbare gastronomie en het sport- en vrijetijdsaanbod maken Sevilla tot één van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld.

Sevilla is gelegen in de gelijknamige provincie in het zuiden van Spanje en is tevens de hoofdstad van de autonome regio Andalusië. De stad heeft een oppervlakte van maar 140 vierkante kilometer waar zo’n 700.000 mensen wonen. Dit betekent dat er gemiddeld zo’n 5.000 mensen per vierkante kilometer woonachtig zijn.

×