Sevilla met kinderen

Sevilla heeft leuke plekken waardoor de stad een perfecte bestemming is om met kinderen te bezoeken. Zeker buiten het winterseizoen als attractiepark Isla Mágica geopend is en je daar een dag kan doorbrengen.

Sevilla Sights heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om met kinderen te fietsen. Wij hebben fietsstoeltjes voor de allerkleinsten en kinderfietsjes voor kinderen van 6 – 12 jaar (natuurlijk met de verplichte fietshelmpjes).

We fietsen naar plekken die het bij kinderen gewoon goed doen bijvoorbeeld de Plaza de España. Alleen al vanwege de bootjes waarin je kan varen. Dit plein is voor iedereen een niet te missen hoogtepunt, maar als je Sevilla met kinderen bezoekt ook echt een aanrader. Er is altijd wel iets van vermaak op het plein. Vaak staat er bv. iemand naast de fontein met een gigantische bellenblaas of is er een flamenco voorstelling. Ook de Indiaan met zijn panfluit vinden kinderen leuk en de kleurrijke mozaïeken, van elke Spaanse provincie één.

Het Maria Luisa Park is een groot park wat misschien net te groot is om met kinderen te doorlopen. Fietsen is goed te doen. Ook zijn er family bikes in het park waar het hele gezin op kan. Behalve het schitterende park zelf zijn hier ook overal fonteintjes en speeltoestellen. Neem je eigen lunch mee en relax onder de enorme bomen, terwijl de kinderen zich vermaken in de buurt.

De Kathedraal is echt een must-see in Sevilla met kinderen. De kinderen zijn vooral onder de indruk zijn van de klim naar de top van de Giralda toren. Een fijn voordeel aan deze toren is dat er geen trappen zijn, maar een stijgend ‘pad’. Op elke verdieping is een raam, waardoor ze kunnen zien hoe hoog ze al geklommen zijn.

Het Alcázar, het koninklijke paleis, dat er van buiten uitziet als een Europees kasteel. Eenmaal binnen zullen ook de kinderen zeker onder de indruk zijn van de Moorse decoratie, zoals kleurrijke mozaïeken. In de paleistuinen vind je een doolhof, waterpartijen en pauwen.

De Setas (Paddenstoelen) een bezienswaardigheid waar je geen online kaartje voor hoeft te kopen, maar wat elk moment van de dag leuk is als je op stedentrip in Sevilla bent met kinderen. Dit bijzondere, houten bouwwerk lijkt op een afstandje wel een beetje op een aantal gigantische paddenstoelen. Met de lift ga je naar boven waar je een prachtig
uitzicht over Sevilla hebt. Zeker rond zonsondergang is het er magisch vooral als je blijft tot de lampjes aan gaan. In het restaurantje boven op de paddenstoel verkopen ze trouwens ook ijs, dat maakt de belevenis nóg mooier!

Voor oudere kinderen is de Plaza de Toros ook een interessante plek om te zien. Alhoewel misschien minder geschikt voor jongere kinderen. Hiervoor is het beter vooraf online tickets te kopen. Dat scheelt tijd.

Het Aquarium van Sevilla is een geweldig uitje voor kinderen. Deze ligt vlakbij het centrum. Via het Maria Luisa Park wandel je er zo naartoe. Eenmaal binnen reis je terug in de tijd en maak je een spannende zeereis met Ferdinand Magelhaes. Onderweg zien de kinderen de onderwaterwereld van de verschillende delen van de wereld, waar de ontdekkingsreizigers ook langs voeren.

In de prachtig verzorgde aquaria zien ze vele soorten vissen, kwallen en zelfs zeepaardjes. Hier leren kinderen over de dieren en hun leefgebied. Zo is er zelfs een heus stukje jungle, waar ook slangen wonen. Tegen het einde van de tour wordt het nóg spannender, want dan steek je de spannende tunnel onder het haaienaquarium over.

Niet ver van het aquarium, vinden we la Casa de la Ciencia, een klein en vriendelijk wetenschapsmuseum, met een vaste collectie en met elk jaar een wisselende tentoonstelling die voor kinderen erg de moeite waard is. In het weekend kan je in dit museum zelfs een reis door de ruimte maken in het Planetarium. Ook de virtual reality brillen, die je meenemen naar de prachtigste landschappen, zullen zeker een succes zijn. Als je in de buurt bent is een bezoek aandit museum, gevestigd in een byzonder gebouw, het paviljoen van Peru tijdens de wereldtentoonstelling van 1929, aan te raden.

Ga je naar Isla Mágica, dan kan de dag van je kinderen zeker niet meer stuk. Als je voldoende tijd hebt in Sevilla kan je hier een dag voor uittrekken. Dit attractiepark staat in het noordelijke deel van de stad op het terrein van de wereldtentoonstelling Expo ’92. Er is een enorm
waterpark, maar er zijn ook achtbanen, wildwaterbanen, een zweefmolen en nog veel meer. Er is ook genoeg aanbod voor jonge kinderen.

De paardenkoetsen, ook een succes bij kinderen. Door de hele binnenstad zie je de koetsen rijden. Fantastisch om een ritje te maken met het gezin. Reken op 45 euro voor een tochtje van een half uur tot 3 kwartier. Rondom de bezienswaardigheden vind je de paardenkoetsen.

Na even door Sevilla rondgewandeld te hebben is het natuurlijk het perfecte moment om ergens Churros con chocolate te eten (ook wel Calentitos genoemd). De Spanjaarden eten Churros als ontbijt, of tussendoortje en je vindt de kraampjes die ze verkopen overal. Ook bij veel koffietentjes kan je ze bestellen. Deze moet je proberen!

Je kan met kinderen het hele jaar door naar Sevilla. Vanwege de hete zomers is het beter de zomermaanden te mijden. In het voor- of najaar zijn de temperaturen perfect en heb je vrijwel altijd zonnige dagen. Ook in de winter is de temperatuur meestal mild en valt er een stuk minder regen dan in Nederland.

×