Semana Santa in Sevilla

Semana Santa is een intens religieus, maar vooral ook sociaal feest. De viering van Semana Santa is een zeer speciale en buitengewoon indrukwekkende belevenis. De Semana Santa wordt gevierd in de week vóór Pasen, van palmzondag (soms zelfs enkele dagen eerder) tot en met paaszondag.

In die week trekken sinds jaar en dag, al vele eeuwen lang, duizenden hermandades (broederschappen, ook cofradías genaamd) door de steden en dorpen vooral in het zuiden van Spanje. Tot de steden waar de mooiste en meest indrukwekkende vieringen worden gehouden horen zeker Málaga, Sevilla en Cartagena.

Semana Santa in Sevilla is populair, maar in Málaga niet minder!
De Semana Santa viering in Málaga

Semana Santa in Sevilla, de ‘heilige week’

De inwoners van steden en dorpen zijn het hele jaar bezig met de voorbereidingen voor de verschillende processies gedurende de ‘heilige week’. Gedurende de Semana Santa keren vele Spanjaarden terug naar de regio waar ze opgroeiden.

Sevilla kent de meest uitgebreide processies in de Semanta Santa. De week van de Semanta Santa is de drukste week in Sevilla met tienduizenden toeristen uit de rest van Spanje en van over de hele wereld. De vele toeristen worden aangetrokken door de enorme passie en emotie die de week uitstraalt.

Wil je de Semana Santa in Sevilla beleven? Neem gerust contact met ons op om jouw reis naar Sevilla te plannen.

×