10 beste dingen om te doen in Sevilla

1. Fietstour met Sevilla Sights

Verken de stad op de fiets. Sevilla Sights biedt iedere dag fietstours aan in kleine groepen van maximaal 10 personen met een Nederlandstalige gids. Deze tour is voornamelijk om een eerste indruk van de stad te krijgen. Tijdens deze tour kom je op plekjes waar je normaal niet zou komen.

Zéér zeker een aanrader op de eerste dag van de vakantie!


2. Plaza de España

Dit plein bezoeken is zeker een hoogtepunt.

Plaza de España heeft de vorm van een halve cirkel die compleet wordt omringd door gebouwen. Tegenwoordig zijn deze gebouwen voor een groot deel in gebruik door de overheid, maar vroeger vormden deze gebouwen het paviljoen van Spanje tijdens de wereldtentoonstelling van 1929. Onderaan de gebouwen vind je 52 prachtige tegelmozaïeken waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld.

Midden op het plein vind je een fontein. Verder wordt het plein omringd door een kanaal met daaroverheen vier bruggen. Deze vier bruggen symboliseren de vier oude koninkrijken van Spanje.

Je kan varen op het kanaal, rondslenteren over het geweldige plein en lekker relaxen en mensen kijken. Als je de balkons van de gebouwen op gaat (dit is gratis), heb je een geweldig uitzicht over het hele plein. Plaza de España is één van de mooiste pleinen ter wereld, je kijkt er je ogen uit!


3. Slenteren door Santa Cruz

Denk je aan Spaanse steden, dan denk je aan kleine, smalle, gekleurde straatjes. Een bezoek aan de wijk Santa Cruz is zeker een ‘must’. Deze voormalige Joodse wijk bestaat namelijk uit allemaal leuke, pittoreske smalle straatjes met veel kleur. Heerlijk om doorheen te slenteren!


4. Bezoek aan de Kathedraal.

Één van de mooiste bouwwerken in Sevilla is toch wel de Kathedraal van Sevilla, oftewel de Catedral de Santa María de la Sede. Deze kathedraal is héél bijzonder, aangezien hier vroeger een Moorse Moskee heeft gestaan. Aan de buitenkant is dit ook goed te zien aan de bijzondere bouwstijl. De kathedraal van Sevilla is de grootste gotische kerk ter wereld en één van de grootste kerken van Europa. Alleen de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St. Paul’s Cathedral in Londen zijn groter.

Je kan deze kerk ook van binnen bewonderen. Je kan dan ook gelijk de toren beklimmen. Vanaf deze toren heb je een geweldig uitzicht over Sevilla.


5. Bezoek aan het Alcázar.

Vlakbij de Kathedraal van Sevilla vind je het Alcázar, het koninklijk paleis van Sevilla. Dit gebouw is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds als paleis in gebruik is. Vroeger stond op de plek van het Alcázar een Romeins fort en later een Visigotisch fort. In 913 werd op deze plek een kasteel gebouwd. Dit gebouw is gebouwd door de christenen, maar de bouwstijl is sterk beïnvloed door de voorgaande Moorse cultuur. Deze bouwstijl is ook gelijk wat het Alcázar in Sevilla zo bijzonder maakt. Van buiten zie je hier overigens weinig van, hiervoor moet je echt binnen een kijkje nemen.

Het paleis heeft ook prachtige uitgestrekte tuinen. Zeker de moeite waard te bezoeken! Fans van de serie Game of Thrones gaan dit paleis ook zeker herkennen, aangezien het Alcázar in Sevilla ook een decor is geweest van deze serie.


6. Wandelen door het Maria Luisa park.

In Sevilla vind je meerdere parken waar je lekker kunt genieten van de mooie bomen en relaxen in de schaduw. Het meest bekende park van de stad is toch wel Parque María Luisa. Dit park vind je tegenover Plaza de España en heeft een aantal prachtige plekken om te bekijken. Daarnaast kan je in dit park goed ontsnappen aan de drukte van de stad.


7. Wandelen langs de rivier Guadalquivir

Sevilla ligt aan de rivier Guadalquivir. Deze rivier is 657 kilometer lang en loopt dwars door Sevilla. Langs het water vind je veel mooie bezienswaardigheden en er hangt een relaxte sfeer. Locals vinden het prettig om langs het water te ontspannen en te sporten. Je kan behoorlijk lang langs de rivier blijven lopen. Vanaf de waterkant heb je een mooi uitzicht op de Torre del Oro, de Plaza de Toros (stierenvechtersarena) en de wijk Triana.


8. Bezoek aan De Setas

Middenin Sevilla staat een bijzonder bouwwerk. Dit bouwwerk met de naam Setas kan je beklimmen. Je hebt dan een geweldig uitzicht over heel Sevilla. Het beste moment om te genieten van dit uitzicht is rond zonsondergang. Zo zie je Sevilla eerst bij daglicht en zie je uiteindelijk langzaam de zon onder gaan. Als je nog een tijdje blijft wachten kan je de stad vervolgens bewonderen terwijl de verlichting langzaam aangaat en de lucht steeds donkerder wordt.


9. Een flamencoshow bijwonen

Deze Spaanse dans komt oorspronkelijk uit Andalusië en je kan in Andalusië dan ook op veel verschillende plekken een flamenco show bijwonen. Triana is een wijk in Sevilla waar de Flamenco geboren is.


10. Lekker tapas eten

Zeg je Spanje, dan zeg je tapas. Tijdens je stedentrip Sevilla moet je dan ook minstens één keer tapas eten. Tapas zijn niet duur en je kan veel verschillende kleine gerechtjes proberen. Het is ontzettend gezellig en leuk om tapas te eten in een restaurant.

×